Annons

Annons

Astrologiska tvillingar

tvillingarna horoskop

Det finns astrologiska tvillingar. Och då menar jag inte stjärntecknet Tvillingarna, utan individer som föds vid samma klockslag, på samma plats. Och samma år och dag förstås. De har alltså helt identiska horoskop.

Annons

Rätt lite finns att läsa om den typen av astrotvillingar, men för en hel del år sedan såg jag en artikel som handlade just om det, och som jag tyvärr inte sparade. Det jag kommer ihåg är i alla fall att det berättades om två flickor i gymnasieåldern. Deras mödrar låg på BB samtidigt, och eftersom de märkligt nog födde vid exakt samma minut, höll de kontakten genom åren. Och visst uppvisade barnen en del likheter: De var duktiga i samma ämnen i skolan, hade samma fritidsintressen, utövade samma idrott (längdhopp eller något liknande) där de också hade helt identiska resultat. Plus att det var en massa andra likheter som jag nu har glömt. (Trist att glömma så intressanta saker, men det var över 30 år sedan…)

Det finns en mer berömd berättelse om astrologiska tvillingar. Den handlar om en av Englands kungar och hans astrotvilling, som var en helt vanlig pojke. Det faktum att han föddes exakt samtidigt som kungen, (eller prinsen som han ju var vid födseln) och under en tidsperiod när astrologin var mer officiellt accepterad än nu, gjorde att även hans liv följdes. Totalt olika förutsättningar men samma horoskop, hur kan det visa sig?

Bland annat: De gifte sig samma vecka, fick samma antal barn, och när prinsen tillträdde tronen öppnade hans astrotvilling en egen verkstad.

Ja alltså, man ser parallellerna.

Men en människa är mer än sitt horoskop, mycket mer. Det finns något hos alla som inte går att förutbestämma eller definiera, kanske kan man kalla det “själ”. Tänk bara på enäggstvillingar, som kanske föds med bara någon minuts mellanrum. De har inte bara så gott som identiska horoskop, de har dessutom samma DNA. I biologisk mening är de i princip en och samma individ. I verkliga livet kan de utvecklas åt helt olika håll.

Hur som helst, det är spännande med både “riktiga” tvillingar och astrologiska. Själv skulle jag otroligt gärna vilja träffa min astrotvilling, om jag nu har någon!

 


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar