Annons

Annons

Det försvunna horoskopet

För ett antal år sedan, när jag gick igenom gamla dagböcker, hittade jag följande mening: ”Idag kom horoskopet!” Skriven när jag var tretton år. (Då talar vi mitten av 60-talet.)

Va, tänkte jag när jag såg detta i vuxen ålder. Vadå för horoskop? Något jag hade skickat efter uppenbarligen, men varifrån? Vad innehöll det, varför kommenterade jag det inte mer i dagboken? Och, inte minst, var jag så himla intresserad av astrologi redan då?! Nog för att jag vet att det började tidigt, men att jag använde mina tämligen blygsamma fickpengar till att skicka efter horoskop har jag inget minne av. Jag som bara köpte godis och poptidningar. Det kanske var gratis?

Annons

Jag har alltså fortfarande ingen som helst aning om vad detta var för horoskop, det är för evigt försvunnet. Särskilt avancerat kan det inte ha varit, utan mest troligt var det enbart en beskrivning av mitt stjärntecken. Jag är född i Kräftans tecken, och kanske stod det typiska Kräftsaker som ”Du är väldigt känslig” eller ”Du tycker om att vara hemma.” Sånt som räckte för att jag skulle känna mig träffad och vilja veta mer.

”Hur kommer det sig att du blev intresserad av astrologi?” Den frågan får jag ofta. Och, ja, det var ingen särskild anledning, svarar jag då. Jag har alltid varit det, och för mig är det inget konstigare än att jag är intresserad av musik. Och fotboll. Och en massa andra saker som jag har gillat från det ögonblick jag visste att det fanns.

Men jag har förstås funderat över vart det glömda, försvunna horoskopet från 60-talet tog vägen. Överdriven storstädning av lådor har nog med saken att göra.

Hur som helst, min fascination för astrologi har inte precis avtagit sen dess, tvärtom. Det mystiska, oförklarliga, kombinerat med modern psykologi är en helt oemotståndligt spännande mix.

Nu börjar jag blogga här på Året Runt, och i bloggen kommer jag att ta upp lite av varje med astrologisk anknytning. Kanske lite djupdykningar i de olika tecknen, lite kändishoroskop, intressanta planetkonstellationer, olika varianter av horoskop…det finns en hel del att ösa ur.

Jag hoppas vi ses på monicasastroblogg/aretrunt.se!


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar