Annons

Annons

Donald Trumps horoskop

Donald Trump, USA:s blivande president, föddes den 14 juni 1946, 10.54 lokal tid. Hur ser hans horoskop ut? Vem är han enligt planeterna? Man ska vara medveten om att ett horoskop är neutralt, det innehåller inga värderingar. Det kan exempelvis inte säga huruvida Trump blir en bra eller dålig president. Det beskriver grunderna i hans personlighet däremot. I den korta tolkningen här nedan har jag försökt undvika astrologiska facktermer så långt det är möjligt, men några enstaka finns förstås med.

Donald Trump

Donald Trump har solen i Tvillingarna nära Uranus. I opposition till detta står månen i Skytten. Tvillingarna visar på en utåtriktad  person som gillar att prata och kommunicera. Närheten till Uranus tyder på stor originalitet, en förmåga att gå utanför ramarna, att ofta göra det oväntade. Trump har en tendens att förvåna sin omgivning, och om han känner att något speciellt förväntas, då vill han helst göra tvärtom. Dessutom gillar han faktiskt att chockera folk, han tycker om att rubba cirklarna för andra. Han är alltså svår att förutsäga. Han gillar varken konventioner, hyckleri eller kompromisser. Och han kan bli väldigt uppe i varv. Rastlösheten är påtaglig.

Annons

Månens placering i Skytten förstärker rastlösheten. Trump vill vara igång med något hela tiden, han trivs med att tag i saker och är alltid nyfiken. Rent känslomässigt har han av- och pålägen. Han är varm och generös i vissa lägen, men kan också stänga av helt, ungefär som att strömmen slocknar. Därför gör han olika intryck på olika människor. När man tror att man vet hur han är glider han undan.

Andra faktorer i horoskopet visar att han problem just med Skyttens egenskaper, och det blir ofta så att tecknets mindre goda sidor tar över. Dit hör bryskhet, taktlöshet, att ha för bråttom, överdriven impulsivitet som leder till återvändsgränder. Tvillingens mer resonerande, analytiska egenskaper behövs för att motverka det, och det blir en ständig balansgång.

Det tecken som stod vid horisonten när Donald Trump föddes, alltså ascendenten, är i slutet Lejonet, och alldeles nära ascendenten står Mars. Det är ett klassiskt exempel på en dominant ledartyp, en genomförare med aggressiv framtoning, hett temperament, stark vilja och mycket energi. Hävdelsebehovet är stort, han vill ha saker på sitt sätt. Resten struntar han i, och han har inget större behov av att kontrollera alla andra. Dessutom tycker han om det storstilade och häftiga, och han går ofta till överdrift med saker och ting.

Men Kräftan är också ett betonat tecken, och här kommer det fram en helt annan sida. Merkurius, Venus och Saturnus står i detta känsliga, hemkära tecken. Trump har fantasi, gott minne och är mycket lojal mot människor som han väl en gång har släppt nära. Men det ska mycket till innan någon kommer så långt. Närheten mellan Venus och Saturnus visar på en person med emotionella hämningar som kan känna ett slags inre ensamhet, oavsett hur mycket folk han har omkring sig. Detta har dock varit starkare än vad det troligen är nu, eftersom aspekten brukar vara som besvärligast under uppväxten.

______________________________________________

Den här horoskoptolkningen är förstås långt ifrån fullständig men innehåller i alla fall en del av de viktigaste inslagen. Sammanfattningsvis ser vi alltså en energisk drivande, framåt person som inte vill hålla sig innanför några ramar och som är känslomässigt komplicerad. Och något som kanske förvånar många är att enligt horoskopet är Donald Trump inte en typisk maktmänniska – han är snarare en rebell!


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar