Annons

Annons

Dynamiska Vädurar och envisa Oxar

oxe

Nånstans läste jag om en amerikansk undersökning där det visade sig att det var fler människor som kände till sitt stjärntecken än som visste vem som var landets president! Det här var säkert trettio år sedan, och kanske skulle resultatet ha blivit annorlunda idag. Men ändå. De allra flesta känner till sitt tecken, utom de som råkar vara födda precis på gränsen mellan två tecken. Då blir det knepigare. Det är också så att det datum när solen går från ett tecken till annat kan variera år från år. Ett år kanske Väduren börjar på kvällen den 20 mars, ett annat år på morgonen den 21:a. Den som vill vara helt säker på sitt tecken får alltså göra lite efterforskningar. (Man kan till exempel fråga mig.)

Annons

Samtidigt är det viktigt att känna till att ingen människa är influerad av enbart ett enda tecken. I astrologin utgår man också från månens och planeternas positioner (plus en hel del andra faktorer) när man gör ett horoskop. De förklarar varför två Lejon eller två Stenbockar  kan vara sinsemellan väldigt olika, även om man kan urskilja vissa gemensamma drag.

Nu ska det handla om just de gemensamma dragen i några inlägg framöver. Och då passar det väl bäst med att börja med er som är födda i zodiakens första tecken, nämligen Väduren och Oxen.

Väduren (21 mars-19 april)

Impulsiv, energisk och älskar att vinna

Den typiska Väduren är spontan, självständig  och har gärna nya projekt på gång. Helst vill du vara först med allt. Du är alltså en pionjär som banar vägen för andra, eftersom du har de nya idéerna och dessutom energi nog att sätta dem i verket. Din entusiasm kan inspirera alla omkring dig. Men tålamod och uthållighet är bristvaror hos många Vädurar. Du gillar verkligen att starta saker och ting, men att slutföra dem lämnar du gärna till någon annan.

Du är rak och ärlig och krånglar inte till något. Dessutom är du modig när du ställs inför utmaningar. Vad det handlar om är att du är en tävlingsmänniska som älskar att vinna, och därför är du också beredd att satsa och ta risker.

Om det inte händer nog mycket tar du tag i situationen, du styr och ställer och sätter igång alla andra. Slöa, passiva personer har du svårt för. Risken är dock att du själv blir alldeles för impulsiv, tar i för häftigt, slår huvudet i väggen och får börja om från början. Aningen frustrerande!

Ditt snabba tempo och hetsiga temperament kan ge mer försynta personer skrämselhicka. Du kan vara lite burdus i vissa lägen. Men det händer alltid något spännande runt dig, och du har lätt att få vänner. Att göra som någon annan säger är dock inget för dig, du vill bestämma själv och det gäller i både stort och smått.

Oxen (20 april-20 maj)

En uthållig, jordnära livsnjutare

Oxen brukar stå med båda fötterna på jorden. Du kan vara otroligt envis, och alla omkring dig vet att du är orubblig när du väl har bestämt dig för något. Risken är att du blir oflexibel och kör på i gamla hjulspår även om omständigheterna förändras.

Om man ger en Oxe ett uppdrag kan man i alla fall vara säker på att det blir gjort. Du är lojal, grundlig och praktisk, håller dina löften och är inte rädd för besvär. Sen kan du vara världens slöaste mellan varven, för du är också en sensuell livsnjutare som unnar dig belöningar när du tycker att du har förtjänat dem. God mat och dryck står högt på Oxarnas önskelista. Du kan också njuta väldigt mycket av naturen, av alla dofter och allt som är ursprungligt och okonstlat. Helst ska du ha en egen jordplätt där du kan odla. Dina gröna fingrar gillar också att pyssla med balkonglådor eller krukväxter.

Ett suveränt sinne för ekonomi har du dessutom, och när du spenderar pengar satsar du på hållbarhet och kvalitet.

Oxen är ofta skeptisk till ”flum”, det vill säga allt som inte går se och ta på. Du litar mest på dina fem sinnen, som för övrigt brukar vara mycket utvecklade. (Förvånande många Oxar har extremt bra luktsinne.) Så har vi det här med konst, musik och hantverk, även det är områden där Oxen brukar utmärka sig. Speciellt gäller det sång och musik, så håll på med det så ofta du kan!

Året Runts årshoroskop kan ni läsa här>>


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar