Annons

Annons

Frihetsälskande Skyttar och ambitiösa Stenbockar

Horoskop

Jag medverkade en gång i en serie månadsböcker som hette ”Född i januari, Född i februari” etc. Mina texter handlade dels om stjärntecknen och dels om berömda personer födda i olika månaderna. Det innebar en hel del forskningsarbete att leta rätt på berömda personer som platsade, jag tillbringade mycket tid på bibliotek, läste korta biografier och beskrivningar, och tog naturligtvis  också reda på födelsedatum för dessa kändisar. Då märkte jag också att det i vissa månader var rätt glest med kändisar, vissa tecken var alltså underrepresenterade. Framför allt hade jag svårt att hitta nog många Jungfrur och Skorpioner. Däremot fanns det ett tecken som överglänste alla övriga, där det kryllade av berömda, framgångsrika personer, och det var – tada! – Stenbocken. Där hittade jag fler framgångsrika personer än vad som fick plats i det utrymme jag hade till förfogande, så jag fick sovra en hel del.

Annons

Berömda Skyttar fanns det förstås också, men där var antalet mer normalt.

Hur ska man förstå detta? Inte konstigt alls, eftersom Stenbocken karaktäriseras av ambitioner och strävan, medan Skytten helst vill vara fri att utforska världen efter sitt huvud och i sin egen takt.

Här kommer lite mer utförliga beskrivningar.

Skytten (23 november-21 december)

En optimistisk sanningssägare som gillar äventyr

”Det ordnar sig alltid” är Skyttens valspråk. Du är spontan, generös och optimistisk, med ett stort frihetsbehov. Inget får begränsa dig, och du vill se det stora perspektiven i allt. De små detaljerna bryr du dig mindre om, du tycker ofta att det är direkt tråkigt att hålla på med småpetiga saker.

Du har en stark rättvisekänsla och engagerar dig ofta i frågor som rör etik och moral. I regel är du intresserad av filosofi, religion och allmänna livsåskådningsfrågor. Du söker sanningen, och när du tycker att du har hittat den vill du gärna predika den för andra. Lite av en besserwisser kan du nog vara.

Du är rak och frispråkig, säger vad du tycker. Din ärlighet är uppfriskande, även om du också kan vara taktlös. Dina träffsäkra kommentarer gör att du oftast får skrattarna på din sida.

Du behöver röra på dig för att må bra, du vill alltid vara på väg någonstans och gör dig snabbt hemmastadd i nya miljöer. Många Skyttar älskar långa resor till ständigt nya mål. Det handlar om att alltid vidga vyerna. Det kan du också göra genom att skaffa mer kunskap – Skyttar brukar vara mycket intresserade av utbildning, även om de inte vill följa de traditionella studieplanerna.

Någon huslig stillasittare är du däremot sällan. Har du inget annat för dig, så är du ute och springer eller gör något annat ansträngande. Du gillar också att hålla på med djur, natur och friluftsliv. Äventyr och strapatser har du inget emot. Däremot undviker du rutiner. Det måste hända något nytt, annars blir du väldigt rastlös.

Stenbocken (22 december-20 januari)

Strävar mot toppen och blir bättre med åren

I Stenbockens tecken föds människor med stor ansvarskänsla och höga ambitioner. Du är väldigt seriös, strävar alltid mot toppen och ger dig inte förrän du nått dit du vill, och det gäller på alla områden. Vägen dit kan dock vara lite knagglig – mycket i ditt liv sker ganska sent, saker tar tid eller omständigheterna kärvar, så du får sällan något gratis. Men du är tålmodig och tänker långsiktigt, och resultaten blir desto bättre när de väl kommer.

Du har behov av ordning och struktur och får ofta en ledande roll i olika sammanhang. I dig själv har du en naturlig auktoritet, och det du säger har tyngd och möts av respekt. Man kan lita på dig. Men ofta har du orimligt höga krav på dina egna prestationer, och det behövs inte så mycket för att självförtroendet ska svikta, även om du inte visar det utåt.

Känslomässigt kan du vara lite återhållsam. Men bakom den reserverade fasaden finns både värme och ett slags underfundig, lite ”hemlig” humor. Du kan vara hur rolig som helst när du känner dig trygg och vågar slappna av.

Många Stenbockar är blyga och försiktiga under uppväxten, men du blommar ut mer och mer och har egentligen din bästa tid efter 30-årsåldern. Det som känns som en tyngd blir allt lättare, du växer ikapp dig själv och skapar en plattform som är din egen och som du kan känna stolthet över.

LÄS OCKSÅ: Veckans horoskop >>


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar