Annons

Annons

Händelserikt på himlavalvet

Nu händer det mycket på himlavalvet. Förutom att Merkurius börjar röra sig ”som den ska”, går Mars in i Jungfrun mitt på dagen den 6 september. Samma dag är det dessutom fullmåne i Fiskarna. Den månen känner nog fullmånekänsliga personer av redan ett par dygn innan.

Annons

Mars står för bland annat energi, initiativförmåga och framåtanda. Jungfrun är ett praktiskt, anspråkslöst och jordnära tecken. Kombinationen av Mars och Jungfrun innebär alltså att det blir saker gjorda, det blir konkret, effektivt och påtagligt. Det gäller i ca sex veckor framåt. Det är perfekt, för samtliga tecken, att tag i praktiska projekt som till exempel att städa i garaget, röja i förrådet, sortera  sånt som blivit liggande och som behöver krafttag. Olika typer av hantverk gynnas också. Jungfrurna själva kan känna sig både ovanligt pigga och ovanligt lättirriterade.

Fullmånen i Fiskarna å andra sidan indikerar en allmänt hög nivå av känslighet på tisdag, onsdag och halva torsdagen (5-7 september.) Fiskarnas något flummiga, idealistiska sida kommer också att ställas i kontrast till Jungfruns praktiska, pragmatiska inställning. Det visar sig i stort och smått, individuellt och kollektivt. En bra tid för problemlösning, även om konflikter knappast kan undvikas.

I den bästa av världar kan man förena Fiskarnas empati med Jungfruns konkreta handlingskraft. Vi får se hur det går.

 


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar