Annons

Annons

Klarare kommunikation från onsdag

”Åh vad jag längtar till onsdag!”

Det utbrast en kompis jag träffade nu i helgen, när vi uppdaterade varandra om de senaste veckornas händelser. Mycket trassel har det varit för både henne och mig. Kaosartat strul på jobbet, trassel med läkarbesök, ändrade tider, förstörda planeringar, misslyckade frisörbesök…det verkar som att allt som kan gå fel också har gjort det.

Annons

Vad händer då på onsdag? Jo, då har kommunikationens planet Merkurius äntligen kommit ur sin retrograda rörelse och börjat gå ”direkt”, som det heter på astrologispråk.

Retrograd rörelse innebär, som jag skrivit om tidigare, att planeten ser ut att gå baklänges. Det gör den naturligtvis inte, men från vår utkikspunkt ser det ut så.  Och en retrograd period brukar alltså innebära att saker och ting rör till sig mer än vanligt. Bäst att ta det lugnt, vara extra noggrann och ha goda marginaler med allt.

Vissa människor tycks vara mer känsliga för den retrograda Merkurius än andra. Min kompis som jag träffade i helgen är extremkänslig och har alltid massor av konstiga trassligheter att berätta om efter en sådan period. Själv brukar jag faktiskt inte känna av den så jättemycket, utom just den här gången som verkligen har varit stökig. Å andra sidan, igår åkte jag iväg på en resa och var fullt beredd på förseningar (vanligt när Merkurius går retrograd), men allt fungerade klockrent.

Hur som helst, från och med onsdag (egentligen går Merkurius direkt redan på tisdag, men det brukar vara bra att ge den en dag extra) borde saker och ting klarna upp, det är bättre läge att exempelvis fatta viktiga beslut, skriva kontrakt, starta saker, göra utflykter, skicka viktiga brev och klara upp missförstånd.

Det händer även annat intressant på tisdag den 5 september, nämligen att energiplaneten Mars går in i Jungfruns tecken. Mer om det i nästa inlägg.

 

 


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar