Annons

Annons

Kungens horoskop

Kung Carl Gustavs horoskop

”Vi vill ha våran kung, vi vill ha våran kung!” Nån som kommer ihåg det, ja det gör förstås många, när Carl XVI Gustaf fyllde 60 och en glad, rörd och, som det verkade, något förvånad kung steg ut på balkongen och tog emot hyllningar från de tusentals som samlats på borggården. Det var tio år sedan, och nu på fredag fyller Kung Carl Gustaf 70 år. Det lär inte blir mindre firande denna gång – hela veckan fylls av olika evenemang.

Annons

Hur ser den svenska kungens horoskop ut?

Ja, när ”lillprinsen” föddes, på valborgsmässoafton 1946 klockan. 9.46, stod solen i Oxens tecken och Lejonet var stigande vid horisonten. Det är en kombination som visar på en envis, jordnära och principfast person. Vår kung är ingen snobb; däremot framstår han som en ganska typisk Oxe som gillar mat och fest, älskar naturen och gärna tar ett praktiskt handtag när det behövs. Miljöintresset är ju omvittnat liksom engagemanget i scoutrörelsen.

Horoskopet har också inslag i Väduren, och det betonar detta att han inte har något emot äventyr och strapatser, tvärtom. Dessutom har vi en kung som gillar ärliga linjer och raka besked. Många gånger har det nog varit svårt, för att inte säga jättefrustrerande, för honom att hålla inne med sina åsikter, för han är i grunden ingen diplomat och ingen kompromissmänniska. Han är däremot bestämd och kraftfull när det verkligen behövs och har förmåga att dra i viktiga trådar utan att det märks så mycket.

Månen på himmelsmitten i horoskopet innebär att han har kontakt med kollektiva strömningar, med det allmänna medvetandet, helt enkelt med folket! Det är kanske därför kungen har kunnat förvåna och imponera genom att i kritiska lägen, som efter tsunamin, stiga fram och säga precis de saker som människor behöver höra.

Relationsplaneten Venus är placerad i Tvillingarna i kungens horoskop, vilket visar på ett stort intresse för människor och en nyfikenhet på olika riktningar inom konst och kultur. En person med denna placering av Venus tycker om lättsamma samtal, uppskattar humor, har lätt att få vänner och anpassar sig till skiftande situationer. (Kronprinsessan Victoria har för övrigt Venus i Tvillingarna hon också.)

Det har också funnit många hinder av både inre och yttre slag, visat av Saturnus. Det ansvar och de plikter som kungen fötts till har stundom känts som ett ok på axlarna, och Saturnus indikerar också den välkända bristen på fadersfigur. Självförtroendet har inte alltid varit så bra, långt därifrån. Han var bara 27 år när han tillträdde, alltså väldigt ung och, någon lätt uppgift var det säkert inte.

Men vår kung är den sortens person som blir bättre, lättsammare och säkrare ju äldre han blir. Det som var betungande tidigt i livet blir allt enklare att tampas med.

Den närmaste tiden ser astrologiskt intressant ut, minst sagt. Viss turbulens kan anas. Mönster bryts, och oväntade händelser, inre såväl som yttre, kommer att rucka många invanda rutiner ur sin bana. Både känslomässigt och praktiskt kan det bli en del tvära kast och plötsliga ryck. Bland annat gäller det olika former av utlandskontakter och resor. Det kan också bli press från pressen, alltså tidningar som ligger på och skapar oro. Mycket upp och ner alltså, troligen överraskande beslut som förvånar folk, åtminstone i den närmaste omgivningen. Och vem vet, kanske vi alla kommer att få se ytterligare sidor av Sveriges kung. Den tendensen håller i sig hela våren och sommaren.

Foto: Kungahuset.se


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar