Annons

Annons

Mångsidiga Tvillingar och känsliga Kräftor

Kräftan horoskop

Det var en period i mitt liv när nästan alla människor jag lärde känna var Tvillingar. På fester, på jobbet, när jag presenterades för bekantas bekanta som jag genast kom bra överens med – Tvillingar dök upp överallt. Det höll i sig ett år eller två. Efter det träffade jag märkligt många Stenbockar som jag snabbt fick bra kontakt med. Därefter var det en period med Fiskar. Detta var alltså inget jag medvetet sökte, men eftersom jag väldigt gärna tar reda på vilket tecken människor är födda i kunde jag inte undgå att se mönstren.

Annons

Numera har jag inga såna preferenser, och jag har inget ”favorittecken”. Fast, om jag tänker efter så har det dykt upp ovanligt många Jungfrur på sistone…

Nu och här ska det i alla fall handla om zodiakens tredje och fjärde tecken. Med andra ord Tvillingarna och Kräftan.

Tvillingarna (21 maj-21 juli)

En kvicktänkt och rastlös mångsysslare

Tvillingarna vill ha liv och rörelse på alla plan. Du är kvick, snabbtänkt och mångsidig. En typisk Tvilling pratar mycket, tänker i många riktningar samtidigt och tar lätt kontakt med folk. Du är nyfiken på både människor och annat, och din charm och humor går hem hos alla.

När det gäller såväl ordlekar som frågesporter firar du triumfer, och i regel har du också språkbegåvning. Du har lätt för att lära och är inte den som stelnar och stagnerar i första taget. Tvärtom, du är evigt ung i sinnet och många Tvillingar ser även rent fysiskt yngre ut än vad de är.

Att skriva, läsa eller resa tilltalar dig. Behovet av nyheter och omväxling är stort, och du har ofta flera bollar i luften. Händer det ingenting blir du rastlös och uttråkad.

Ofta börjar du med flera saker samtidigt, du gör lite här och lite där, men fördjupning har du svårare för. Många halvfärdiga projekt kantar din väg liksom många hastigt avslutade relationer. Sentimental är du sällan. Många uppfattar dig som en dubbelnatur eftersom du visar olika sidor av dig själv beroende på vilken omgivning du befinner dig i. Man kan kalla dig flyktig eller man kan säga anpassningsbar  – båda delarna stämmer.

Det finns en tendens att du blir uppskruvad av alla tusentals tankar och osmälta intryck som surrar i huvudet. Att gå ner i varv är viktigt, och Tvillingen kan ha stor nytta av yoga eller någon enkel meditationsteknik.

Kräftan (22 juni-22 juli)

En intuitiv känslomänniska med växlande humör

Kräftan har bra minne och massor av fantasi. Dessutom är du en känslomänniska med väldigt stark intuition. Du känner i magen om något är rätt eller fel. Din inlevelseförmåga gör att du förstår även hur andra mår, och du är en god lyssnare.

Men din mottaglighet innebär också att du är lättpåverkad, och humöret växlar ofta. Du tar allting väldigt personligt, och när du blir sårad, vilket händer oftare än du vill erkänna, drar du dig inom ditt skal och bearbetar dina känslor utan att berätta särskilt mycket om vad som pågår.

Men trots att du ofta är blyg och försynt på ytan, är du starkare än vad man först kan tro, och du saknar inte ledaregenskaper. Om du känner dig hotad på ett eller anat vis kommer din självbevarelsedrift fram, och den kraft du visar då kan förvåna både dig själv och andra.. Men det ska mycket till, för din normala tendens är att vika undan och hoppas att allt ska ordna sig. Du kan rent allmänt vara överdrivet försiktig och passiv, och det gör i värsta fall att du missar många chanser i livet.

Trygghet är det allra viktigaste för Kräftan, du trivs bäst i de små nära sammanhangen, med familjen, släkten och de närmaste vännerna. Det som ligger där utanför engagerar dig inte så mycket – du är mer småskalig än global i ditt tänkande.

Din bostad är i regel en oas av trivsel och trevnad, där du i lugn och ro laddar batterierna inför mötena med den (i dina ögon) ofta hotfulla yttervärlden. Där samlar du också på dig diverse prylar som ökar mysfaktorn och som du har mycket svårt att skiljas från.

Du tänker ofta på gamla tider, vårdar traditioner och fascineras av historia, släktforskning och liknande områden.

LÄS OCKSÅ: Året Runts årshoroskop


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar