Annons

Annons

Mars ökar energin

Stjärntecken som styr planeter

Varje stjärntecken har en planet som ”styr” tecknet, en planet vars astrologiska symbolik stämmer med just det tecknets egenskaper. Så här ser det ut:

Väduren – Mars

Oxen – Venus

Tvillingarna – Merkurius

Annons

Kräftan – månen

Lejonet – solen

Jungfrun – Merkurius

Vågen – Venus

Skorpionen – Pluto

Skytten – Jupiter

Stenbocken – Saturnus

Vattumannen – Uranus

Fiskarna – Neptunus

Som synes får vissa tecken dela på en planet: Oxen och Vågen representeras båda av Venus. Tvillingarna och Jungfrun har Merkurius som sin egen planet.

Det är också så att när en planet går in i sitt eget tecken trivs den förstås bra och blir i regel stark och väldigt renodlad i sina ”effekter”. Det är intressant med tanke på att Mars går in i Väduren nu den 28 januari.

Mars står för ren energi, och i det starka, dynamiska Vädurstecknet blir det extra laddat och eldigt. I viss mån påverkas alla av detta, det är något man måste förhålla sig till, men det faller sig mer naturligt för vissa. Typ Väurar. De kan verkligen känna sig i sitt esse ända fram till den 10/3 när Mars lämnar tecken och går vidare in i Oxen.

Men för samtliga gäller att vi går in i en period när det handlar om aktivitet, om att våga ta initiativ, att hålla sig framme, och när mycket sker på impuls.

Förutom Vädurarna kommer Tvillingar, Lejon, Skyttar och Vattumän att kunna handskas bra med den ökade energin. Lite mer problematiskt är det för Oxar, Kräftor, Jungfrur, Skorpioner, Stenbockar och  Fiskar, som har en mer timid/tillbakadragen läggning i grunden men nu kan känna sig ovanligt lättirriterade en period framöver. För Vågarna kan det bli både och: Ryck av kraft och aktivitetslusta varvas med frustration.

Hur som helst, det blir spännande och se vart det tar vägen. Det är förstås bara är ett av många inflytanden, men Mars i Väduren är ett riktigt dunderpaket som nog kommer att märkas på mer än ett sätt.


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar