Annons

Annons

”Men jag föddes för tidigt…”

astrobloggen Monica Hortell

Ett horoskop är ett slags bild av en tidpunkt, och det innehåller väldigt mycket information. Det mest grundläggande är soltecknet. Men hur är det med människor som är födda flera veckor för tidigt eller för sent?

Annons

“Jag är Skorpion men jag föddes flera veckor senare beräknat och skulle egentligen ha varit Våg.” Eller tvärtom, en beräknad Skorpion anlände för tidigt och föddes i Vågen istället.

Vissa, som är lite missnöjda med sitt teckens egenskaper, undrar förhoppningsfullt om de inte är något helt annat när det kommer till kritan.

Men nej. Horoskopet räknas alltid ut från det datum och det klockslag när man behagar anlända till världen. Oavsett vad som var beräknat från början. Kanske finns det en anledning till att man föds när man föds.

Och på tal om klockslag, hur är det med kejsarsnitt? Då handlar det ju inte om en naturlig födelseprocss, utan läkarvetenskapen griper in och styr upp det hela. Men samma sak gäller där. Horoskopet räknas ut i enlighet med klockslaget, oavsett omständigheterna.

Jag har tre närstående personer som är födda med planerat kejsarsnitt, och jag har förstås studerat hur horoskopen stämmer in på deras personligheter. Stämmer jättebra kan jag säga.

Sen kan man tycka att det är lite konstigt. Men att astrologin överhuvudtaget fungerar är lite konstigt i sig. Riktigt gåtfullt faktiskt. Bildas ett slags kosmiskt avtryck i det ögonblick man föds, ett avtryck som präglar en resten av livet? Säkerligen finns det krafter och samband i universum som vi inte känner till ännu.

Och på tal om Vågen och Skorpionen, de är nästa tecken på tur i “stjärntecken och relationer-följetongen”. Först kommer Vågen, senare i veckan.

Läs Året Runts sommarhoroskop >>


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar