Annons

Annons

Nymåne i Jungfrun den 1 september

Månen är viktig i astrologin. Den symboliserar känslor, intuition, trygghet, var och hur man känner sig säker och “hemma”. Man brukar också säga att den representerar barnet inom oss, den omedvetna, instinktiva sidan.

Annons

I ett personligt horoskop befinner sig månen oftast i ett annat tecken än solen. Man kan vara exempelvis Oxe och ha månen i Skytten eller Stenbocken eller var som helst, och det är en av förklaringarna till att alla som är födda i ett visst tecken inte alltid är särskilt lika.

Men en del människor har solen och månen i samma tecken, och när de två himlakropparna dessutom står väldigt nära varandra är man född under en nymåne.

Nu på torsdag den 1 september är det nymåne i Jungfrun och dessutom solförmörkelse.

Något jag har noterat att månen också har ett slags kollektiv påverkan, den kan färga den allmänna stämningen. Månen är i Skorpionen och folk har djupa samtal om sex och relationer, månen är i Kräftan och man vill vara hemma och laga mat och mysa med barnen, månen är i Skytten och det är liv och rörelse och en rastlös stämning….det handlar om ett slags allmänna tendenser som det är kul att känna till, och man kan kolla huruvida de märks i ens eget liv.

Just ny- och fullmånen anses ha ett extra starkt inflytande. Och man brukar säga att vid nymåne är det gynnsamt att starta saker och ting, så vad kan den kommande nymånen i Jungfrun tänkas innebära? Till exempel:

Mycket snack om sjukdomar, hälsa, friskvård och alternativa metoder.

Det är en bra dag för att starta nya goda hälsosamma vanor vad gäller kost och träning. Miljöfrågor kommer också på tapeten.

Andra nyttiga aktiviteter förekommer flitigt, varför inte städa i lådor och skåp, rengöra, sortera och ordna i sann Jungfruanda. Annan typ av städning, av garage, redskapsbodar och trädgårdar gynnas också av denna nymåne.

Mest påverkade av detta är förstås de som är födda i Jungfruns tecken eller har andra viktiga inslag i tecknet.

Som sagt, det kan vara kul att ha lite koll på detta nu på torsdag. Månen går för övrigt in i Jungfrun redan på eftermiddagen onsdag den 31 augusti, och den stannar där till och med den 2 september.


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar