Annons

Annons

Nymåne och solförmörkelse

A total eclipse of the heart sjöng Bonnie Tyler nån gång på 70-talet. Eclipse betyder förmörkelse, och det finns både mån- och solvarianter. Totala förmörkelser är inte så vanliga, men på måndag den 21 augusti har vi just en sådan. Det är nymåne i Lejonet och en total solförmörksle, vilket innebär att månen passerar mellan jorden och solen och då ser ut att täcka hela solen. Det blir mörkt, med andra ord, oavsett vad klockan är.

Annons

Totala solförmörkelser är spektakulära att beskåda. Men de äger ofta rum ute på havet eller på otillgängliga ställen där de inte kan ses, annat än av ett ytterst litet fåtal. Måndagens förmörkelse är ovanlig på så sätt att den kan betraktas över hela USA – för första gången på 99 år går den som ett band tvärs över kontinenten. Folk har rest från hela världen till de platser där man ser bäst och mest, hotellen är fullbokade sedan länge – möjligheten att se en total förmörkelse är sällsynt, och det lät vara en mäktig, oförglömlig och riktigt omskakande upplevelse.

Årets astronomiska händelse, eller the Great American Eclipse har detta kallats.

Vad säger astrologin då? Genom alla tider har förmörkelser ansetts förebåda dramatiska omvälvningar, knutna till kungar och andra ledare. Vi befinner oss redan i oerhört dramatiska tider, och kommer nymånen i det stolta dominanta Lejonet att kräva mer tydligt ledarskap, mer av individer som stiger fram? Det kommer att visa sig under minst en månad framöver, när förmörklsens effekter fortfarande är som starkast.

Extra värt att notera är att Donals Trumps personliga horoskop berörs väldigt starkt av förmörkelsen, eftersom han har Mars och ascendenten tätt ihop i sluet av Lejonet, nästan exakt där fenomenet äger rum. Plus att man kan se alltihop just från USA, lite ödesmättat känns det allt.

 

 


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar