Annons

Annons

Planeter i december

Fullmåne

Foto: IBL

Så här i början av en månad är det som alltid intressant att titta lite på vad planeterna har för sig. Sådant som vilka planeter byter tecken och när nästa fullmåne är.

Merkurius, kommunikationens planet, har precis gått in i Stenbocken. Det innebär att Stenbockarna kan se fram emot ungefär två månader när det handlar mycket om just kommunikation, om att vara i rörelse både fysiskt och mentalt, att prata, skriva, uttrycka sig på alla möjliga sätt.

Annons

För samtliga tecken gäller att det blir en mer seriös ton i all kommunikation. Grundlighet premieras. Det kan också finnas en viss pessimism hos många som tidigare känt att allt ordnar sig och man inte behöver bry sig så mycket om detaljer. Eller pessimism är nog inte ordet, man kan istället kalla det tillnyktring eller verklighetsanpassning. Detta alltså på ett väldigt generellt plan, ungefär som en diskret vind som blåser, en energi eller stämning som finns i luften. De som påverkas allra mest av det är, förutom Stenbockarna själva, Vädurar, Kräftor och Vågar.

Viktiga avtal och kontrakt ska helst gå i lås innan den 19 december, för då börjar en kortare period (19 december-8 januari) när det blir allmänt trassel med dylika saker.

En planet som istället lämnar Stenbocken för att gå vidare in i Vattumannen, är Venus. Detta inträffar nu på onsdag den 7 december. Och eftersom Venus symboliserar kärlek, skönhet och nöjen, så kan det tänkas att Vattumännen får ett lyft på dessa områden och i varje fall blir ovanligt utåtriktade. Oxar, Lejon och Skorpioner får också en extra dos Venus, och det håller i sig en knapp månad.

Decembers fullmåne är det inte dags för förrän den 13/14 december, så den kan jag återkomma till. Detsamma gäller Mars, som går in Fiskarna senare i månaden.


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar