Annons

Annons

Saturnus byter tecken

Det var ca 29 år sen sist, men nu går Saturnus in i Stenbocken igen. Den 20 december lämnar den Skytten, där den har tillbringat ca två och ett halvt år. Saturnus är Stenbockens egen planet, och den passar nog bättre där än i den rastlösa, optimistiska och lite naiva Skytten.

Annons

Saturnus symboliserar allvar, ambitioner, ansvar, planering, tålamod och liknande nyttiga och vuxna saker. Den associeras också till förseningar hinder och hämningar av olika slag. När allting hakar upp sig, inget går på räls, käppar sätts i alla hjul, ja då är det ofta Saturnus som ställer till det. En krävande planet på många sätt. Det betyder inte att allt blir dåligt, bara att det krävs mer arbete och ansträngning än vanligt.

Skyttarna har verkligen haft ett par arbetsamma år, men förhoppningsvis lättar det nu. Stenbockarna å sin sida har lättare att ta till sig Saturnus, den stämmer mer med deras karaktär.

För samtliga tecken gäller att de kommande två åren hjälper Saturnus till att premiera långsiktigt tänkande, fördjupning och seriositet. För vissa innebär det mer konflikter, och framför allt Vädurar, Kräftor och Vågar kommer att ställas inför intressanta utmaningar. Saker ställs på sin spets, har man stora drömmar ska man antingen satsa på att uppfylla dem eller, om det inte går, lämna dem för mer realistiska livsmål. Det handlar om att se verkligheten som den är och våga ta ansvar för sin egen plats i den.

Alla som är födda den första veckan i sina respektive tecken kan gärna tänka lite extra på det framöver. Det finns förstås andra astrologiska teman och inflytanden också, det finns det alltid, men Saturnus inträde i Stenbocken är bland det absolut mest intressanta.


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar