Annons

Annons

Självständiga Vattumän och känsliga Fiskar

Vattumannen horoskop

Det är dags för zodiakens två sista tecken, Vattumannen och Fiskarna. Båda är ett slags visionärer och världsförbättrare, fast på helt olika sätt. Vattumannen experimenterar och testar nya åsikter och nya livsstilar, Fiskarna vill lyfta upp den vanliga världen till något andligare, högre, mer förfinat. Vattumannen är mer krass och intellektuell, Fisken mer romantisk och sensitiv. Rent generellt alltså.

Annons

Det kommer mer om samtliga tecken här på bloggen. Hur fungerar du i relationer, på jobbet och så vidare – det finns många teman att spinna på, så håll utkik framöver!

Vattumannen (21 januari-19 februari)

En individualist som ifrågasätter gamla sanningar

Vattumannen är ett av de mest originella och självständiga tecknen i hela zodiaken. Du är en individualist som vill göra allt på ditt eget sätt. Om alla andra tycker tvärtemot gör det inte dig något. Du gillar att vara den som protesterar mot normen och går mot strömmen. Ofta är du före din tid, och din kreativitet tar sig många spännande uttryck.

Du har höga ideal och tror på allas rätt till frihet. Man hittar dig ofta i grupper och föreningar, särskilt sådana som är framtidsinriktade och radikala eller ovanliga. Men ofta hamnar du i konflikter eftersom du inte vill kompromissa. Du är nämligen väldigt envis, mer än du vill erkänna. Och när du tycker att du kan allt om ett ämne eller när en grupp har stelnat i sina former, då har du en tenndens att bryta tvärt med det och fortsätta vidare mot något hel annat. Du är svår att förutsäga för din omgivning.

Människor som helst vill leva ett vanligt liv, och som gör allt som de alltid har gjort, har du lite svårt för, eller snarare så förstår du dig inte på dem. Desto mer tolerant är du när det gäller udda livsstilar och okonventionella vägval. Ofta ”samlar” du på speciella och färgstarka bekanta. Men samtidigt håller du en känslomässig distans. Din integritet är påtaglig, och skulle någon klampa in för nära blir du lika kylig och överlägsen som du i vanliga fall är vänlig och tillmötesgående. Det kan verka som att du sitter i ett upphöjt elfensbenstorn där du betraktar och analyserar omvärlden, och du trivs rätt bra i den positionen.

Fiskarna (20 februari-20 mars)

En känslig och konstnärlig drömmare

Fisken är zodiakens drömmare, med höga ideal och många visioner om hur en bättre värld ska se ut. Du är dessutom oerhört känslig. Alla intryck, stämningar och vibrationer går akt in i dig. Ibland blir det för mycket och du måste stänga av. Då blir drömmar, önsketänkande och fantasier ditt eget sätt att skapa en inre värld där du får både tröst och inspiration. Det är också bra och känslomässigt helande för dig att ha kontakt med djur och natur.

Du är empatisk och kan uppleva andras känslor lika starkt som om de vore dina egna. Ibland leder det till att du blir utnyttjad av folk som vet precis hur de ska vädja till ditt medlidande. Det är viktigt att du lär dig att sätta gränser. Du kan inte ta på dig allas problem och lidande, du kan inte ensam rädda världen. Och något du bör undvika är energitjuvar och människor som är negativa, pessimistiska och gnälliga – för det sänker även dig.

Kanske är det därför du är lite undanglidande ibland, särskilt när du tycker att omvärlden ställer för mycket krav. Det kan gälla i både små och stora sammanhang: plötsligt har du försvunnit, mentalt eller fysiskt, utan att någon märkte det. Sedan dyker du upp igen när du har samlat ihop din energi.

Energi får du också av konst, musik och dans. Du är en skapande person, och sinnet för färg, form, takt och rytm är väldigt betonat.

Mystik och andlighet är också områden som ligger dig nära. Du vill ha kontakt med högre verkligheter, och din intuition är ofta mer utvecklad än ditt logiska sinne. Ofta har du mediala anlag och/eller drömmer sanndrömmar.


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar