Annons

Annons

Stjärntecken och relationer, del 2. Oxen

OXEN – SÅ FUNGERAR DU MED DE ANDRA STJÄRNTECKNEN

Oxen och Väduren är inte en idealisk kombination. Du vill ha lugn och ro, göra saker noga och grundligt, medan Väduren snarare skyndar på och stressar. Du blir också irriterad över Vädurens tendens att ge upp och börja med något annat så fort något tar emot. Det är lätt hänt att ni hamnar i otakt och börjar gnälla på varandra.

Annons

Med en annan Oxe blir det lugnt och jordnära. Ni vill bygga upp en stabil, ekonomisk trygg tillvaro, och ni planerar långsiktigt för både er själva och eventuella barn. Ert hem fylls av fin konst och musik, kanske inte det mest experimentella utan snarare traditionsbundet. God mat uppskattar ni också – Oxen är en riktig njutare. Men det kan uppstå låsningar mellan er eftersom ni är väldigt envisa. Ingen vill ge sig och allting tar tid, oavsett vad det gäller.

Oxen och Tvillingarna är väl ingen höjdare. Tvillingen fladdrar hit och dit, du har alltid fötterna på jorden. Det blir jobbigt för dig eftersom du tycker att du måste hålla ordning på Tvillingen, han/hon å sin sida får inte utlopp för sin naturliga spontanitet.

Med Kräftan trivs du ypperligt. Det finns mycket värme mellan er, och du uppskattar Kräftans fantasi och intuition. Kräftan tycker om din pålitlighet och förmåga att fixa praktiska saker. Ni är båda kulinariskt intresserade, och gillar att vara hemma i köket och testa matrecept. Lojalitet och trygghet är det viktigaste för er båda, och tillsammans bygger ni upp en stabil tillvaro.

Oxen och Lejonet är en ganska vanlig kombination, trots att den inte är alldeles enkel. Ni dras nästan motvilligt till varandra, och det blir en hel del stångande och nötande om vem som vet bäst och har rätt. Du är väldigt envis och Lejonet ligger inte långt efter. Lejonet vill dessutom ha för mycket dramatik för din smak, och i längden blir du känslomässigt utmattad.

Oxen och Jungfrun brukar trivas bra ihop. Ni delar intresset för djur och natur, är båda plikttrogna och praktiska, tar effektivt och solidariskt hand om ert hem och era närmaste. Ni jobbar bra tillsammans. Ingen är rädd för besvär. I vissa lägen blir Jungfrun uppvarvad och ängslig för småsaker, och det kan stressa dig, men du brukar å andra sidan ha en lugnande effekt som Jungfrun mår bra av.

Med en Våg är det lite tveksamt. Ni har gemensamma drag, exempelvis behovet av skönhet, fredlighet och harmoni. Men du har lite problem med Vågens sociala sida och ständiga letande efter nya spännande kontakter. Du vill hellre ta det lugnt i din egen miljö än mingla på fester, och Vågen kan uppleva dig som lite trög. Dock uppstår ofta starka känslor mellan er, och när din envishet möter Vågens diplomati kan ni lära mycket av varandra.

Skorpionen är ditt motsatta och komplementära tecken. Det finns en stark dragningskraft mellan er, den går nästan att ta på. Men Skorpionens intensitet tar nästan musten ur dig ibland, och känslomässigt pendlar det mellan ytterligheter. Det blir både stormgräl och ljuva försoningar. Båda har anlag för svartsjuka och båda kan vara långsinta. Men intresset och attraktionen tar aldrig slut.

Oxen och Skytten är en speciell och ganska ovanlig kombination- Ni tar er gärna ut i naturen och båda brukar vara förtjusta i djur, men Skyttens rastlöshet är främmande för dig. Du försöker få Skytten att bli mer verklighetsförankrad, men han/hon är ofta på väg någon annanstans, mot nya djärva mål. I bästa fall kan det få dig att komma ur dina invanda mönster, i värsta fall känner du dig stressad och otillräcklig.

Oxen och Stenbocken passar ypperligt ihop. Ni skapar lugn och harmoni omkring er, är båda lojala och seriösa även när det gäller känslor. Du håller dina löften och uppskattar att Stenbcken gör detsamma. Traditioner betyder mycket för er, de är ett sätt att förvalta och bevara gemensamma värderingar, och ni tillhör två av naturen konservativa och försiktiga tecken. Ni har också alla förutsättningar för att bygga upp en materiellt välbärgad tillvaro.

Oxen och Vattumannen är ingen idealisk kombination. Du har svårt att förlika dig med Vattumannens tendens att medvetet provocera, att säga saker bara för att rubba dina cirklar. Det gör dig osäker och kan leda till att du stänger av och inte ger så mycket av dig själv. Vattumannen förstår inte dina reaktioner och provocerar då ännu mer. Ni har också problem med att få till fungerande vardagsrutiner, och du blir oftast den som får ta det mesta ansvaret.

Med Fiskarna får du en varm och emotionellt givande relation. Du känner dig beskyddande gentemot den känsliga Fisken, medan Fisken slappnar av och litar på att du hanterar den praktiska verkligheten. Ni är båda musikaliska och konstintresserade, så man hittar er ofta på konserter och utställningar. Visst tycker du ibland att Fisken drömmer för mycket och är allmänt flummig, men samtidigt stimulerar Fisken din egen andliga sida. Ni är helt enkelt bra för varandra.


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar