Annons

Annons

Stjärntecken och relationer, del 4: Kräftan

Horoskop Astro

Kräftan

Så fungerar du med andra stjärntecken

Kräftan och Väduren, visst kan ni ha trevligt ihop trots era olikheter. Men Väduren förstår sig inte på din känslighet, och det orsakar slitningar i längden. Du får inget gehör för dina intuitiva aningar heller, eftersom Väduren ofta klampar på utan att lyssna. Trots att du uppskattar Vädurens initiativförmåga blir det för många missförstånd mellan er.

Annons

Kräftan och Oxen är en mycket bra kombination. Ni är båda livsnjutare, som gillar mat och dryck, och ni lägger mycket energi på att skapa trygghet för er själva och era närmaste. Lojalitet står högt i kurs hos dig, och du vet att du kan lita på en Oxe. Din finstämda känslighet går bra ihop med Oxens mer konkreta sätt att betrakta tillvaron.

Med Tvillingarna finns det ofta en dragningskraft, som dessvärre slutar med att du blir besviken. Som alla andra charmas du av Tvillingens kvickhet och mångsidighet, men snart blir du osäker eftersom inget är beständigt. Du vill veta vad som gäller, men Tvillingen vill inte känna sig fångad utan fladdrar omkring lite hit och dit. När du vill veta vad som gäller reagerar Tvillingen genom att dra sig undan ännu mer. Mellan varven har ni väldigt kul, men i längden blir det ingen stadga.

Med en annan Kräfta handlar det mycket om hemmet. Ni kan skapa en fantastisk bostad, där i synnerhet köket innehåller allt man kan behöva och lite till. Ni tar väldigt väl hand om familjen och de närmaste vännerna. Men ni kan vara lite överkänsliga i förhållande till varandra, eftersom båda har rätt mycket humörsvängningar. Er likhet är alltså inte alltid en fördel, utan kan leda till att ni förväntar sig att den andra parten ska kunna läsa era tankar. Det kan också bli så att ni båda sitter i soffan och väntar på att den andra ska hitta på något, och så händer just ingenting.

Kräftan och Lejonet är inte en idealisk kombination. Du är lyhörd och hänsynsfull, medan Lejonet är dominant och vill bestämma. Du uppskattar visserligen Lejonets förmåga att organisera och styra upp saker, men samtidigt tar Lejonet mycket plats, och du blir ofta överkörd. Lejonet å sin sida uppfattar dig som för passiv och initiativlös, och försöker kicka igång dig på olika sätt. Dessvärre ofta på fel sätt och i fel lägen.

Med Jungfrun brukar det fungera utmärkt. Ni kan samsas om praktiska saker och litar instinktivt på varandra. Din intuition kombineras med Jungfruns logik och detaljsinne. Du känner dig trygg med Jungfrun och vågar därför öppna dig känslomässigt. Relationen med dig gör att Jungfrun vågar lita på sina egna känslor och intuitiva aningar. Ni gör varandra starkare och ställer upp för varandra i alla väder.

Kräftan och Vågen är två fredsälskande, diplomatiska personer. Ni kan alltså verka ganska lika, till en början. Men ganska snart visar sig olikheterna. Du månar om hemmet och familjen, Vågen vill ut och träffa vänner mest hela tiden. Ditt känslodjup kan inte riktigt mötas av Vågen, som gärna pratar och analyserar men på ett distanserat sätt som gör att du känner dig oförstådd.

Kräftan och Skorpionen är två vattentecken, vilket innebär att känslor och intuition är starka hos båda. Ni förstår varandra på ett djupt plan. Periodvis blir det problem med att en av er blir sårad och inte beröttar varför utan sluter sig. Och den andra måste då gissa eller ana sig till vad som pågår under ytan. Men ni är så pass lika så ni reder ut allt. Det finns också en stark attraktion, för att inte säga passion, mellan er.

Med Skytten kan du inte slappna av. Du vill ta det lugnt, vara hemma och mysa, Skytten vill ut på äventyr och strapatser. Du blir också störd av Skyttens impulsivitet och ständiga behov av nya utmaningar. Precis när du tycker ni har byggt upp något bra måste Skyttens plötsligt ha en massa frihet och omväxling, och det gör dig orolig.

Stenbocken är ditt motsatta och komplementära tecken. Ni är olika men på ett bra sätt. Du uppskattar Stenbockens ambitioner och seriösa inställning. Ofta är du den som står i kulisserna och uppmuntrar Stenbocken. Dessutom hjälper du Stenbocken att tina upp känslomässigt. Ni ställer upp för varandra både praktiskt och på alla andra sätt, och ofta blir ni ett team som inget kan rucka på.

Kräftan och Vattumannen är en knepig kombination. Till en början attraheras du av Vattumannens originalitet och förmåga att tänka utanför ramarna. Men ganska snart märker du att Vattumannen också kan vara både överlägsen och sarkastisk. Du får inget utrymme för dina fantasifulla och irrationella sidor, och det leder till att du tappar självförtroendet.

Kräftan och Fiskarna är en fin kombination. Ni är båda intuitiva, skapande och lyhörda och kan läsa den andras sinnesstämning in i minsta detalj. Möjligen kan det blir lite för mycket “känna efter” istället för att få saker gjorda, men det finns hur som helst en grundläggande harmoni och förståelse mellan er. Ni hjälper varandra att utvecklas både andligt och konstnärligt.

Vem passar ihop med en Tvilling?


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar