Annons

Annons

Stjärntecken och relationer, del 5: Lejonet

Lejonet relationshoroskop

Lejonet

Så fungerar du med andra stjärntecken

Lejonet och Väduren förstår varandra väldigt bra. Ni har mycket energi, drar i regel åt samma håll, blir ännu starkare tillsammans än ni är var och en för sig. Ni har ofta väldigt roligt, och inget runt er sitter fast. Dock kan tävlingsviljan ta över ibland, så att ni ständigt vill överträffa och övertrumfa varandra. Sen måste du ta Vädurens impulsiva kommentarer på rätt sätt och inte alltid tolka dem som kritik mot dig.

Annons

Lejonet och Oxen är två envisa tecken som ofta dras till varandra men lika ofta hamnar på kollisionskurs. Du vill ha lite mer action än Oxen och tycker ofta att Oxen tar orimligt lång tid på sig, oavsett vad det gäller. Oxen låter sig inte stressas utan sätter dig hellre på tvären, vilket gör dig vansinnig. Men ni har liknande inställning till komfort, status och livets goda – båda vill ha det bästa av allt.

Med Tvillingarna fungerar du bra. Ni inspirerar och stimulerar varandra, och du gillar Tvillingens sinne för humor. Ni är båda underhållande, generösa och sällskapliga. Dessutom vet Tvillingen instinktivt hur man lindar dig runt lillfingret, han/hon kan stärker ditt ego lagom mycket. Att Tvillingen vill göra egna saker ibland bör inte vara en nackdel – men det kräver förstås att du lägger band på din svartsjuka.

Lejonet och Kräftan, tja, ni kan få mycket gjort om ni drar åt samma håll. Men rent emotionellt finns det ett avstånd mellan er. Du har svårt att förstå Kräftans känslighet och subtila signaler, Kräftan blir rädd för din starka vilja och tröttnar på att stryka dig medhårs. Risken är att du tillåts bli för dominant och Kräftan för ängslig eller sluten, och så tappar ni respekten för varandra.

Med ett annat Lejon händer det något hela tiden. Dessutom är ni generösa mot varandra och överraskar ofta med presenter och annat. Det kan nästan bli en tävling om vem som ger mest och känner mest. En hel del känslomässig dramatik blir det, eftersom ni som personer är stolta och faktiskt mer lättsårade än vad som syns på ytan.

Lejonet och Jungfrun kan bli hur som helst. Du kan organisera och gillar att bestämma, Jungfrun är mer inriktad på att serva och vara till lags. För Jungfruns del är det bra att du gör prioriteringar och vågar ta kommandot. För dig är det bra att Jungfrun har koll på detaljerna. Men det kan också bli lite gnälligt och irriterat mellan er. Ni har svårt att slappna av i varandras sällskap, för ni försöker hela tiden bevisa något för den andra.

Lejonet och Vågen är en bra kombination. Ni känner er hemma med varandra och det finns en fin balans mellan er, ett givande och tagande som går av sig självt. Ni är båda utåtriktade och gillar att träffa människor och ordna fester. Ett gemensamt intresse för konst, vackra saker och livets goda brukar också finnas. Möjligen blir ni för materialistiskt inriktade, lite snobbiga rentav, eftersom ni förstärker just de dragen hos varandra.

Lejonet och Skorpionen är en svår kombination men en som det slår gnistor om. När det är bra är det fullständigt fantastiskt, när det är dåligt ryker stickor och strån. Gå inte in i alltför djupa fighter – du har svårt att vinna mot en Skorpion, eftersom han/hon instinktivt vet var du har dina känsliga punkter. Ni är två starka personligheter som ofta mäter sina krafter och däremellan möts på ett känslomässigt mycket djupt plan.

Lejonet och Skytten fungerar bra ihop. Ni är två varma, energiska och aktiva personer som alltid vill ha nya saker att göra och högre mål att sträva mot. Skyttens taktlösa skämtsamhet kan ibland gå lite för långt för dig, särskilt när det är just dig den drabbar, men på kuppen lär du dig lite självdistans. Du kan hjälpa Skytten att få mer struktur på alla sina högtflygande planer. Ni utmanar och stimulerar varandra hela tiden.

Lejonet och Stenbocken är olika men har ändå vissa gemensamma drag. Ni har båda ett stort behov av bekräftelse och beröm. Men Stenbocken är mer försynt, medan du spelar ut dig själv på ett helt annat sätt. Stenbocken hoppas bli förstådd av dig, men du kan bli lite irriterad av den blygsamma framtoningen. Stenbocken å sin sida kan tycka att du är pompös och skrytsam. Ni tar inte fram varandras bästa sidor.

Lejonet och Vattumannen är motsatta och komplementära tecken. Ni dras till varandra, men det gnisslar ofta mellan er. Din naturliga värme och spontanitet hämmas av Vattumannen svala distans. Du är intresserad av att träffa folk och gå fester, medan Vattumannen har ett mer analytiskt intresse för människor och ofta föredrar att antingen hålla sig för sig själv eller umgås med udda figurer som du inte gillar. Ni är också båda väldigt envisa. En relation mellan er kan fungera, men då måste ni jobba för det.

Lejonet och Fiskarna är en tveksam kombination. I början av er relation har ni massor att prata om och blir fascinerade av varandra. Ni är också stora romantiker båda två. Du är oftast den tongivande, och Fiskens följsamhet och kanske rentav beundran känns smickrande för ditt ego, men risken är att du tappar respekten för den ömtåliga Fisken. Fisken å sin sida hoppas att du ska läsa av känslostämningar och genast förstå de mer mystiska sidorna av tillvaron, men det blir ofta missförstånd.


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar