Annons

Annons

Stjärntecken och relationer, del 7: Vågen

relationshoroskop

Vågen

Så fungerar du med andra stjärntecken

Väduren är ditt motsatta och komplementära tecken. Det finns en attraktion mellan er, och du kan uppskatta Vädurens resoluta sätt att ta tag i saker. Problemet är att de egenskaper du dras till kan gå dig på nerverna efter ett tag. Du känner dig överkörd och upplever Väduren som brysk och odiplomatisk. Väduren å sin sida blir frustrerad av ditt velande fram och tillbaka.

Annons

Vågen och Oxen har en hel del gemensamt. Ni uppskattar båda konst, kultur, god mat och andra guldkanter på tillvaron. Men Oxen har också en jordnära, lite sävlig och trög sida som irriterar dig. Din något svala objektivitet kan göra Oxen osäker, och du får också tampas med Oxens ägandebehov och svartsjuka. Ni är lika på många sätt men har ändå helt olika mentalitet.

Vågen och Tvillingarna fungerar bra ihop. Ni saknar aldrig samtalsämnen och blir rent idémässigt stora inspiratörer för varandra. Den riktiga passionen kanske går över ganska snabbt, men ni hittar gemenskap på många andra plan. Inget står stilla runt er, och ni är båda sällskapsmänniskor som samlar många vänner omkring er. Ingen av er gillar konflikter, vilket i och för sig kan vara både bra och dåligt.

Vågen och Kräftan är ingen perfekt kombination. Du gillar Kräftans lyhördhet men kan samtidigt tycka att det blir för mycket “känna efter”. Du vill vara förstående men prickar inte riktigt rätt, så Kräftan tycker att du intellektualiserar och drar sig då inom sitt skal. Ni har en tendens att låsa varandra i mönster. Men ni vill båda ha ett vackert och smakfullt hem där goda middagar tillagas, och det är kanske er största gemensamma nämnare.

Vågen och Lejonet brukar fungera. Du kan hantera Lejonets dominanta sida på ett bra sätt, din diplomati firar triumfer när Lejonet känner sig förorättad. Dessutom får du själv mycket stöd av Lejonet när det gäller att organisera och fatta beslut. Ni är båda utåtriktade och uppskattar fester, folk, lyx och nöjen, även om Lejonet vill vräka på lite mer än vad du vill.

Vågen och Jungfrun är båda noga med saker och ting, men på helt olika sätt. Du bryr dig om det vackra, om design, konst, form och färg. Jungfrun vill ha ordning och reda på detaljnivå. Ditt luftiga temperament kolliderar med Jungfruns sakliga, jordnära läggning, och du kan uppleva Jungfrun som beskäftig. Det blir slitningar mellan er, lite hackande och gnat som du inte mår bra av,

Med en annan Våg har vi två personer som avskyr konflikter och som har svårt att bestämma sig. Harmoni och lugn ska upprätthållas till varje pris. Det är trevligt att umgås med er, och ni har en stor bekantskapskrets. Allt är behagligt, rättvist och polerat. Risken är att ni blir handlingsförlamade och att ingen kan bryta det.

Vågen och Skorpionen slår det gnistor om. Du dras nästan motvilligt till Skorpionen, som har förmåga att liksom skaka om dig på ett djupt plan. Din strävan efter balans, viljan att väga för och emot, blir förstås utmanad av Skorpionens tendens att gå till ytterligheter och se allt i termer av svart eller vitt. Frågan är om du orkar med det i längden.

Vågen och Skytten kommer bra överens. Skyttens optimism och aktivitetslusta får igång dig, och du skapar balans för Skytten. Det är ett givande och tagande som kommer utan ansträngning. Ni är båda rättvisa personer med höga ideal. Du är dessutom tolerant och låter Skytten känna sig fri att göra egna saker ibland.

Vågen och Stenbocken är egentligen ingen dum kombination. Du gillar Stenbockens ambitioner och lojalitet. Stenbocken behöver din sociala sida. Dock kan du känna att Stenbcken blir aningen för målinriktad och tråkig. Ni behöver en gemensam strävan, ett projekt att enas om, för om ni drar åt olika håll blir det inget kvar av relationen. Det kräver alltså lite jobb om det ska hålla.

Vågen och Vattumannen är två lufttecken som alltid har saker att prata om. Ni bollar idéer mellan varandra, analyserar och har stimulerande diskussioner. Vattumannen lyckas ofta förvåna dig, och det gör att ditt tänkande vidgas. Problemet kan vara att Vattumannens vilja till oberoende kolliderar med ditt behov av gemenskap. Du kan aldrig ta något för givet, vilket är spännande men aningen otryggt.

Vågen och Fiskarna kan ha väldigt trevligt i korta perioder. Du uppskattar Fiskens idealistiska visioner, konstnärlighet och empatiska förmåga. Fisken beundrar din diplomati och förmåga till problemlösning. Ofta tror ni att ni är mer lika än vad ni är. Det blir ofta väldigt känslosamt, men missförstånden är många, och kan sluta med att ni anklagar varandra för opålitlighet.


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar