Annons

Annons

Stjärntecken och relationer. Del 10: Stenbocken

astrobloggen Monica Hortell

Stenbocken

Så fungerar du med andra stjärntecken

Stenbocken och Väduren är ett ambitiöst och drivande par. Här har vi två starka viljor, två par ledaregenskaper – och dessutom helt olika temperament. Du är försiktig och planerande medan Väduren rusar på och agerar först och tänker sedan. Vädurens spontanitet kanske är vad du behöver ibland, men den kan också göra dig osäker Rent känslomässigt står ni långt ifrån varandra.

Annons

Stenbocken och Oxen utgör ett harmoniskt, strävsamt par. Båda är lojala, seriösa, pålitliga och har fötterna på jorden. Du uppskattar att Oxens ekonomiska sinne är lika bra som ditt eget, och ni kan bygga upp mycket tillsammans. Det gäller för övrigt både materiellt och känslomässigt. Dessutom tar Oxen fram din njutningslystna, sensuella sida.

Stenbocken och Tvillingarna är inte en idealisk kombination. Du vill veta var du har människor, men Tvillingens rastlösa fladdrighet är svår att hänga med i. Du litar inte på Tvillingen, och då kan du heller inte slappna av känslomässigt. Tvillingen å sin sida kan uppleva dig tungsint och krävande. Stundtals har ni roligt ihop, och just humorn är en av de sidor du verkligen uppskattar med Tvillingen, men i längden drar ni för mycket och för ofta åt olika håll.

Kräftan är ditt motsatta och komplementära tecken. Ni har många gemensamma drivkrafter. Där Kräftan strävar efter bygga upp en fin, mysig hemmasfär satsar du lite högre och bredare, på jobb och yttre ambitioner. Men vad det handlar om i grunden är just trygghet, det gäller er båda. Kräftans emotionella läggning kombineras bra med ditt praktiska sinnelag, ni uppmuntrar varandra att utvecklas och bildar en enad front utåt.

Stenbocken och Lejonet…här är risken att ni tar fram era respektive streberegenskaper och att ni ständigt tävlar med varandra. Båda är naturliga ledare men på olika sätt. Du störs av Lejonets självklara sätt att ta plats och dominera, medan Lejonet tycker att din lugna försiktighet är tålamodsprövande. Ni är båda personer som behöver mycket respons och uppmuntran, men frågan är om ni ger varandra det eller om ni omedvetet agerar som konkurrenter?

Stenbocken och Jungfrun brukar fungera ypperligt. Ni drar åt samma håll och är två lojala personer som håller sina löften och gör varandra starkare. Jungfruns noggrannhet tilltalar dig, och din ambitiösa läggning och strävan att alltid bli bättre uppskattas av Jungfrun. Ni tar självklart hand om varandra utan att göra så mycket väsen av det, ni kan slappna av i varandras sällskap.

Stenbocken och Vågen kan bli lite hur som helst. Du har både nytta och glädje av Vågens förmåga att röra sig i olika kretsar och skaffa vänner överallt. Men det kan också kännas pressande för dig att alltid vara social. Vågen å sin sida beundrar dina ambitioner och målmedvetenhet och förmåga att fatta egna beslut. Ni ställer upp för varandra rent praktiskt och kan jobba bra ihop. Rent känslomässigt finns det dock ett avstånd.

Stenbocken och Skorpionen är en intressant kombination. Du fascineras av Skorpionens glöd och passion, Skorpionen behöver din självklara stabilitet och fötterna på jorden-inställning. Ni lyckas ofta förvåna varandra positivt. Sen kanske du inte alltid förstår Skorpionen på ett djupt psykologiskt plan, och Skorpionen kan då tycka att du är lite träig eller till och med lättmanipulerad. Så länge ni känner respekt för varandra går det dock hur bra som helst.

Stenbocken och Skytten är ett par som det händer mycket omkring. Ni triggar och sporrar varandra att sätta igång aktiviteter, och ju större utmaningar desto bättre. Skyttens frimodighet och humor gör att du tinar upp (även om du i ärlighetens namn tycker att det blir lite fö flamsigt ibland), medan Skytten behöver din ordning och reda. Det är också viktigt att ni låter varandra göra egna saker, för ni har båda behov av att vara självständiga, även om det är av helt olika orsaker.

Med en annan Stenbock blir det väldigt präktigt och målinriktat. Ni organiserar upp tillvaron effektivt och samarbetar bra. Se upp bara så inte allt blir för ”nyttighetsinriktat” eller statusberoende. Även själva relationen kan bli något av ett gemensamt projekt, något ni medvetet arbetar för att utveckla så bra som möjligt. Ärlighet och solidaritet står i alla fall högt i kurs hos er, och ni gillar också att vårda och bevara traditioner.

Stenbocken och Vattumannen är ganska omaka. Vattumannens insisterande på personlig frihet gör dig osäker, och inte heller uppskattar du Vattumannens tendens att förvåna och chockera. Kort sagt, du vet inte var du har Vattumannen. Det kan leda till att du låser dig, blir känslomässigt tillknäppt. Stundtals gnistrar det till mellan er, men det finns också perioder av främlingskap.

Stenbocken och Fiskarna är olika men kan ändå ha en varm och bra relation. Ditt sinne för struktur och förmågan att ta ansvar imponerar på Fisken och är precis vad hon/han behöver. Du känner dig behövd, och Fiskens beundran stärker din självkänsla. Fisken i sin tur tillför fantasi, empati och idealism. Du får mer kontakt med dina egna drömmar och visioner, Fisken blir mer grundad. Ni är generösa mot varandra.

Läs Året Runts årshoroskop>>


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar