Annons

Annons

Stjärntecknen och relationer, del 1. Väduren i fokus.

Nu blir det följetong framöver. Jag tänkte göra en större utläggning om stjärntecken och relationer, och eftersom det blir rätt mycket text lägger jag ut ett tecken i taget. Som vanligt kommer Väduren först i raden. Ni andra kan tills vidare se hur ni kommer överens med just Vädurar. Andra faktorer än det astrologiska tecknet spelar förstås in när det handlar om det verkliga livet. Jag vet inte hur många gånger jag hört människor säga saker i stil med “Jag är Oxe och min man är Lejon, vi passar inte ihop va?” Och så fnissar personen lite nöjt. Och berättar att de har varit gifta i 24 år, kanske inte ett helt harmoniskt förhållande men ändå något som uppenbarligen funkar. Hur som helst, läs och begrunda! Nästa inlägg kommer förhoppningsvis om några dagar och handlar om Oxen.

relationshoroskop

Väduren

Vilka tecken fungerar väduren bäst tillsammans med?

Väduren med en annan Vädur, det är inte alls dumt. Ni är ett aktivt par, det händer alltid något runt er. Ni sporrar varandra till ständigt nya prestationer, och så värst mycket stilla soffmys blir det alltså inte. Risken med er relation är att ni börjar konkurrera och tävla med varandra i alla möjliga och omöjliga situationer. Båda vill ju vara först och bäst.

Annons

En Oxe skulle du kanske behöva, för du får du någon som lugnt tar tag i alla de projekt du startar och genast tröttnar på. Men Oxens sävlighet kan göra dig vansinnig, du kan känna dig hindrad och hämmad i din spontanitet. Medan Oxen gnisslar tänder invärtes över slarv och bristande planering från din sida.

Med en Tvilling fungerar du utmärkt. Det är en väldigt trevlig och stimulerande kombination. Ni sätter igång gemensamma aktiviteter och har alltid något att diskutera. Du får mycket uppmuntran av Tvillingen, och Tvillingen i sin tur är glad över din förmåga att kavla upp ärmarna och ta tag i saker istället för att bara prata.

Väduren och Kräftan kan ha en märklig dragning till varandra. Du fascineras av Kräftans känslighet – till en början. Men snart tröttnar du på det alla känslosvängningar. Den lättsårade Kräftan upplever dig som brysk och drar sig inom sitt skal. Du vill prata men i (enligt Kräftan) fel lägen. Kräftan vill vara hemma, du blir uttråkad. Det blir missförstånd väldigt ofta.

Betydligt bättre går det med ett Lejon. Här är det sprakande gnistor och hög energi. Ni gör saker tillsammans, du tar initiativen och Lejonet organiserar upp det hela. Risken är att allt ni gör blir krävande företag eller egoinriktade tävlingar, för ingen vill ha halvmesyrer eller komma tvåa ens i vanliga vardagliga sammanhang. Men för det mesta har ni väldigt roligt och testar varandras gränser på ett bra sätt.

Väduren och Jungfrun…nja. Jungfruns noggrannhet kan du uppleva som petig och onödig. Du känner dig hämmad av allt granskande av detaljer och blir då frustrerad och arg, vilket gör Jungfrun ängslig eller gnällig. Ni tar helt enkelt inte fram det bästa hos varandra. Det kan kanske fungera om ni har varsitt område som den andra inte lägger sig i.

Väduren och Vågen är motsatta tecken, eller man kan också säga komplementära. En känd amerikansk astrolog skrev en gång att Vågen är en artigare variant av Väduren, och att ni är mer lika än man kan tro. Det må vara hur det vill med det, ni dras i alla fall ofta till varandra och är båda utåtriktade. Men där du är rak är Vågen diplomatisk, där du är otålig tycker Vågen att man ska vänta och se. Ni får jobba för att hitta en bra balans, men det är absolut inte omöjligt.

En relation mellan Väduren och Skorpionen kan bli riktigt giftig om det vill sig illa. Ni är båda väldigt starka men på helt olika sätt, och kommunikationen blir sällan så öppen som du vill ha den. Skorpionen kan känna sig hotad av ditt gåpåiga sätt, medan du blir irriterad av Skorpionens hemlighetsfullhet och kontrollbehov. Ni hittar snabbt varandras ömma punkter, och vassa pilar flyger genom luften. Det krävs stor medvetenhet och god vilja om det ska fungera mellan er.

Med Skytten fungerar du jättebra, det är en perfekt kombination. Ni har båda en lite burdus humor och en förmåga att tänka framåt och glädjas över alla nya möjligheter. Ni backar inte inför utmaningar utan drar iväg varandra på strapatsrika äventyr, och ingen bråkar om småsaker. Att ert hem sällan är pedantskött och superstädat, tja, ingen av er lider av det, tvärtom.

Väduren och Stenbocken är inte en idealisk kombination, enligt traditionen. Du improviserar, Stenbocken planerar. Du vill pröva och se vad som händer, Stenbocken gör inget utan att tänka efter länge. Era olika temperament kan göra er båda frustrerande, men om ni har ett gemensamt mål kan ni uppnå mycket tillsammans. Du kan elda på Stenbocken, och i gengäld har du nytta av Stenbockens tålamod.

Med Vattumannen kommer du bra överens. Båda värderar personlig frihet, och ni ger varandra mycket eget utrymme. Du uppskattar Vattumannens originalitet och förmåga att tänka utanför ramarna, Vattumannen gillar din lite “råa” energi. Ingen har behov av att klänga sig fast vid eller styra den andra.

Väduren och Fiskarna, det kan bli hur som helst. Fiskarna är lite för känsliga och sentimentala, för att inte säga flummiga, för din smak, du är för brysk och temperamentsfull för att det ska passa Fisken. Ofta vill ni verkligen att det ska fungera, men hur ni än gör blir det konstigt. Det finns glimtar av djup förståelse, men på det vardagliga planet skär det sig ofta.

LÄS OCKSÅ: Vilken är den vanligaste fråga en astrolog får?


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar