Annons

Annons

Stolta Lejon och plikttrogna Jungfrur

Horoskop Astro

Lejon och Jungfrur är två väldigt olika tecken. Lejonen är stolta, dominanta och ledande, med ganska mycket ego. Det ska gärna spraka och glittra i Lejonens värld. Jungfrur är anspråkslösa och återhållsamma, föredrar det som är enkelt, jordnära och rent. Sen finns det förstås Lejon som har en del Jungfru i sitt horoskop och vice versa. Det är vad allt återkommer till: Ingen människa har ett enda teckens egenskaper, och vissa är mer ”uppblandade” än andra. Men soltecknet är alltid viktigt, det är själva grunden för ett horoskop. Om man nu inte kollar kinesisk astrologi och finner att man egentligen är Råtta, Orm eller Hare… Nej, det är visserligen intressant det också, och det finns många metoder för att beskriva människor, men här håller vi oss till det ”vanliga”, och det är alltså dags för Lejonet och Jungfrun.

Annons

LEJONET (23 juni-22 augusti)

En generös ledartyp som vill stå i centrum

Din energi och spontanitet kombinerat med organisationsförmåga gör dig till en naturlig ledare. Lejonet vill gärna vara den som bestämmer, och du är bra på att styra upp saker och ting. Inte konstigt att du ofta söker dig till chefspositioner. Dessutom är du en tävlingsmänniska som hatar att förlora. Det näst bästa är ingenting för dig, du accepterar inga halvmesyrer och vill alltid nå toppen.

När du själv mår bra är du den mest generösa, lojala och dessutom roliga person man kan tänka sig. Du kan underhålla ett helt sällskap. Dessutom strör du komplimanger omkring dig, hittar på kul överraskningar och inspirerar folk till att överträffa sig själva. Om någon gör dig en tjänst glömmer du det aldrig, och i regel återgäldar du den mångdubbelt. Snålhet och petighet gillar du inte, utan du vill slå på stort och gör allt för att skapa guldkanter i vardagen, du behöver ha en liten ”lyx-kick” då och då. Det unnar du dig själv och alla du tycker om, och då får det nog kosta en del.

Men du är också stolt och enormt känslig för kritik, nonchalans och allt som på minsta vis antyder att att folk är negativa mot dig eller helt enkelt inte bryr sig. Så ditt goda humör kan snabbt förbytas i lynnig surmulenhet när något går dig emot eller om din stolthet får sig en törn. Det behövs stora doser respekt och uppskattning, och gärna lite smicker också, för att hålla dig på gott humör. Och eftersom du är en dramatisk person spelar du gärna ut dina känslor, vilket påverkar folk omkring dig. Du märks alltid, vare sig du strösslar med komplimanger eller  klampar omkring och smäller i skåpdörrar.

När du kan se dig själv med distans och till och med kan skratta åt dina (ytterst fåtaliga) misstag, så har du kommit långt i din utveckling mot den varma, värdiga och positiva person du strävar efter att vara.

JUNGFRUN (23 augusti-22 september)

En lojal och hjälpsam perfektionist

Jungfrun är praktisk, analytisk och observant. Du lägger märke till allt och är väldigt kritisk.Allt ska vara perfekt i din värld, och störst krav har du på dig själv. Ofta har du dåligt samvete för att du inte räcker till, och kanske går du omkring och är nervös och skärrad för småsaker som andra bara struntar i.

Det är viktigt för dig att känna dig nyttig och behövd. Du är hjälpsam och lojal och ställer upp i alla väder. Plikttrogen, punktlig och samvetsgrann – det är Jungfrun i ett nötskal! Du tar ansvar i alla lägen och kan uträtta storverk i det tysta, eftersom du sällan är den som håller dig framme och väsnas och slamrar för att få uppmärksamhet. Ibland håller du en för låg profil, och då kan du känna dig lite martyraktig när folk med vassare armbågar tar för sig på din bekostnad.

Hälsa och friskvård brukar vara ett stort intresse, kanske för att du själv har en ganska känslig konstitution.. Du testar gärna nya kosttillskott och kan ha en ansenlig arsenal av naturmedel plus vanliga mediciner hemma. Om någon i din närhet är krasslig är du snabbt framme med tips om huskurer, plus att du erbjuder dig att hjälpa till med diverse praktiska bestyr.

Naturen betyder också mycket för dig. Du njuter av det som är rent och ursprungligt och tycker ofta mycket om djur. Dessutom är du i regel duktig på handarbete och/eller hantverk. Du konstruerar saker och hittar smarta, praktiska lösningar på problem. Ordning och reda är modellen (de flesta Jungfrur har sina lådor och garderober i exemplariskt skick), och du letar ständigt efter nya  förbättringar och briljanta lösningar som kan göra din vardag mer effektiv.

LÄS OCKSÅ: Året Runts årshoroskop


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar