Annons

Annons

Supermåne den 14 november

Supermåne

Foto: IBL

Dags för några rader om den omtalade supermånen den 14 november. Det är fullmåne, och månen kommer att befinna sig närmare jorden än vanligt. Faktiskt har den inte varit så nära på hela 68 år, och det dröjer 18 år tills nästa gång!

Annons

Fullmånen kommer att upplevas inte bara närmare utan även mycket ljusare än vanligt – säkert en ganska häftig syn. Den som vill titta och förundras ska helst vara uppe sent kvällen innan eller väldigt tidigt på morgonen. Mellan 02-06 är det som bäst att titta på månen den här gången. Man får hoppas att det inte är alltför molnigt…

Rent astrologiskt är det förstås intressant att notera att denna fullmåne äger rum i Oxens tecken. Och på det allmänna planet, vad kan det tänkas innebära? Oxen är ett stabilt, envist tecken, med sinne för ekonomi och bestående värden, men har också en stark sensualism, en jordnära livsnjutare kan man säga. När månen befinner sig här blir Oxarna ännu mer “Oxiga”, och även övriga tecken påverkas. Frågor runt pengar och fasta tillgångar hamnar i fokus, viktiga ekonomiska beslut fattas och man tänker praktiskt istället för att drömma. Den njutande sidan visar sig också. Goda middagar lagas, musik, konst och skönhet får mycket utrymme.

Månen är som fullast mitt på dagen måndag den 14:e, men den kommer nog att kännas av lika mycket på söndagen, i synnerhet på kvällen. Dags för alla fullmånekänsliga att titta både uppåt och inåt. Och vad är väl lite sömnlöshet när man har chans att se en riktig, äkta supermåne?!


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar