Annons

Annons

Tendenser i juni – pratsamma Tvillingar, njutande Oxar, energiska Kräftor

Nu är vi i början av juni, en månad där det finns gott om intressanta planethändelser.

Merkurius lämnar Oxen och går in i sitt eget tecken Tvillingarna tisdag den 6:e, alltså på självaste nationaldagen. Merkurius handlar om kommunikation, rörelse, rastlöshet, omväxing, snabba ryck på alla plan, inte minst mentalt. Under de dryga två veckor Merkurius befinner sig i Tvillingarna kommer det alltså att bli full fart på samtal, diskussioner och skrivande. Humor står högt i kurs, och det finns en betoning på vikten av allmänbildning. Det gäller samtliga tecken, men tydligast uttrycks det förstås hos Tvillingarna själva. Lite för fort går det nog ibland, kombinationen av Merkurius och Tvillingarna är trevlig men ytlig.

Annons

Oxarna kan istället glädja sig att de på samma dag, den 6 juni, får sällskap av kärlekens planet Venus för en månad framåt. I Oxen kommer Venus väldigt bra till sin rätt. Istället för att traggla med fakta och information som de gjort ett tag, kan nu Oxarna ägna sig åt att njuta med sina fem sinnen. Det rent fysiska står högt i kurs, sexuella upplevelser blir intensiva, mat och dryck skänker stort välbehag, att vara i naturen kan ge lyckokänslor av rent kosmiska dimensioner. Oxar ska gärna ta initiativ i kärlek under den här perioden.

Och ytterligare en planet byter tecken, nämligen Mars som går in i Kräftan redan på söndag den 4 juni. Välkommet för Kräftorna som har chans att komma ur den senaste tidens håglöshet och passivitet. Mars symboliserar energi och framåtanda, och det kommer Kräftorna att känna av ända fram till slutet av juli. Dags att våga ta mer plats och starta egna projekt. Dock finns en risk för överdriven impulsivitet som leder till konflikter och känslomässiga besvikelser, så det gäller att vara medveten och använda energin på vettiga sätt. Många Kräftor kommer i alla fall att märka att de klarar mer än de tror, och de kommer också att försvara sitt och de sina mot alla former av kritik eller angrepp.

 

 

 


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar