Annons

Annons

Uranus – tid för förändring

Fullmåne

Foto: IBL

Uranus tillhör de planeter som upptäcktes ganska sent, närmare bestämt 1781, när astrologin redan funnits och använts i flera tusen år. Då kan man fråga sig: hur blir det då, när en ny planet plötsligt ska in i systemet? Svaret är att det blir som med alla andra former av kunskap: Nytt vetande fogas till det gamla, bilden blir lite annorlunda och samtidigt större, mer komplett. Många anser också att en planets upptäckt sammanfaller med en tid när dess “egenskaper” börjar visa sig i samhället, när mänskligheten tar nya steg och tillgodogör sig nya synsätt. De kulturella och sociala strömningarna som uppstår vid samma tid sätts i samband med den nya planeten, som då förstås studeras noga och relateras till många tusen horoskop innan man kan bli någotsånär överens om dess astrologiska betydelse.

Annons

Uranus symboliserar bland annat plötsliga förändringar, uppror, oberoende, originalitet, elektricitet, inre och yttre spänningar. När man har en “uranisk” period i livet händer det saker, och det är ofta något man inte alls väntar sig. Gamla mönster känns förlegade, man blir allmänt uppskruvad och vill gå sina egna vägar vad än omgivningen må säga. Frihet är också ett nyckelord.

Uranus har en omloppsbana på 84 år, och befinner sig alltså sju år i varje tecken. Nu står den i Väduren sedan ett par år tillbaka. De Vädurar som kan känna av den upproriska energin mest just nu och ett antal månader framöver är födda runt den 10-13 april.

Även många andra är förstås inne liknande utvecklingsfaser, beroende på det individuella horoskopet. Men enbart genom att veta födelsedatum kan man i alla fall säga att även Kräftor födda 12-15 juli, Vågar födda 13-16 oktober samt Stenbockar födda 11-14 januari genomgår en period av nytänkande, förändringar och oväntade händelser. Spännande och oförutsägbart!


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar